Kadlíkova vepřojátrová paštika

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vepřové hlavy
2 kg vepřových jater
1,5 kg cibule
vývar
výpek z kuřete
rohlík
bobkový list
pepř
sůl
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.

  2. Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.

  3. Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.

  4. Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110°C víc 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!