Bílá zelňačka s houbami a fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

lžíce sádla
1 cibule
1 větší mrkev
kousek celeru
kousek petržele
0,5 kg zelí
sůl
celý pepř
nové koření
2 bobkové listy
voda
2 hrsti sušených hub (nejlépe hřiby)
2 brambory
plechovka červených fazolí
1 smetana 33%
3 lžičky hladké mouky
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci roztopíme sádlo, osmažíme cibulku a kořenovou zeleninu, vše pokrájené na kostičky (asi 2-3 minuty). Přidáme kysané zelí, koření, sůl, zalijeme vodou a necháme 15 - 20 minut vařit.

  2. Mezitím si zalijeme houby vodou (můžeme i předem namočit, ale já vždycky zapomenu) a na jiném vařiči necháme také vařit.

  3. Když je mrkev téměř měkká, přidáme do polévky vařené houby i s vývarem, syrové brambory, nastrouhané na hrubém struhadle a necháme 10 minut vařit. Pak přidáme fazole i s nálevem.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme polévku. Dochutíme octem a cukrem podle vlastní chutě, případně i dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!