Perníčky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
25 g bramborového škrobu
30 g tuku Stella
1 vrchovatá lžíce medu
35 g moučkového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky perníkového koření
1 lžička kakaa
1 lžíce vody
Na polevu:
100 g moučkového cukru
kapka oleje
citronová šťáva dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Med, tuk, cukr a vodu zahřejeme na mírném plameni, až se vytvoří jemná kašička.

  2. Tu přidáme ke směsi mouky, škrobu, sody, koření a kakaa a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v chladu.

  3. Poté z něho vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary.

  4. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme.

  5. Vychladlé zdobíme bílou cukrovou polevou. Tu připravíme důkladným utřením přesátého moučkového cukru s olejem a citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!