Kadlíkova vločková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

- hrnek ovesných vloček (250 ml)
- lžička másla
- polévková lžíce kmínu
- polévková zelenina:
- petržel
- růžička květáku
- malá mrkev
- 1/4 menšího celeru
- 3 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- velká brambora
- houby
- kousek vepřové kosti
- anglická slanina
- zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu s houbami (použil jsem cca 20 dkg mražených suchohřibů, nakrájených na velké kousky) i s kouskem kosti (malý zbytek od páteře z vykostěné krkovice) jsem dal vařit v cca 1,5 litru osolené vody.

  2. Po 1,5 hodině varu jsem vývar zcedil, kosti odstranil, uvařenou zeleninu pomačkal a přidal zpět do vývaru, uvařené houby odložil. Vývar nechal ještě mírně probublávat.

  3. Na pánev jsem dal oříšek másla, přidal lžíci kmínu a vločky. Opatrně orestoval a vsypal do vývaru. Polévku jsem ještě 10 minut povařil (nutno dost míchat).

  4. Během vaření jsem hodil na suchou pánev na dlouhé nudličky pokrájenou slaninu a orestoval, dokud nezezlátla a nezkroutila se.

  5. Pak jsem polévku rozmixoval tyčovým mixerem, dal na talíře, pokladl uvařenými houbami a do středu udělal hnízda z uškvařených slaninových nudlí. Na závěr dozdobení zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!