Excelentní bábovka Margitka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek cukr krystal
3 vejce
1 smetana ke šlehání (250 ml)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce strouhaného kokosu
3 polévkové lžíce plátkových mandlí
1 tyčinka Margot
panák rumu (já použila bílý rum-Havana)
troška oleje na výmaz formy
hrubá mouka na výsyp (měla jsem polohrubou,stačí)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na hrubo), rum.

  2. Těsto je pěkně vláčné. Čtrvrtinu těsta si oddělíme do menší misky a do toho přimícháme kakao.

  3. Do vymazané formy olejem a vysypané moukou zlehka nalijeme půlku světlého těsta, na to všechno kakaové těsto a navrch opět zbytek světlého. Není nutné, aby to bylo úhledně nalité, vznikne originální mramorování. Jen nahoře zlehka rovnoměrně zahladíme.

  4. Pečeme v troubě na nižší výkon (mám plynovou troubu), cca 40 minutek. Pečeme spíše pomalu než na vysoký výkon a rychle. Vyklopit jde téměř okamžitě po vytažení. Stačí pocukrovat a pochoutka je na světě:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!