Dortík pro Ilonku

Recepty, Dorty

Suroviny

žloutky z 5-6 vajec
150 g moučkového cukru,
150 g polohrubé mouky a
1 polévková lžíce škrobu (např. Solamyl, Maizena),
strouhaná citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky z 5-6 vajec ušleháme s 150 g moučkového cukru doběla - nespěcháme, vmícháme 1/3 sněhu z bílků, přidáme 150 g polohrubé mouky a 1 polévkovou lžíci škrobu (např. Solamyl, Maizena), strouhanou citrónovou kůru a vymícháme do hladka. Nakonec opatrně vmícháme zbylý sníh. Dáme do připravené formy a upečeme.

  2. Po vychladnutí prořízneme, namažeme máslovým krémem odlehčeným pudinkem. Potáhneme cukrářskou potahovací hmotou a ozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!