Fazolová polévka trochu jinak

Recepty, Polévky

Suroviny

fazole
uzené maso
voda nebo vývar s uzeného
cibule
sádlo
sůl
pepř
česnek
polohrubá mouka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme. Uzené maso (já měla uzená žebra) uvaříme.

  2. Do hrnce vložíme fazole, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

  3. Mezitím dáme do kastrůlku sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, promícháme a dáme do polévky. Za občasného promíchání vaříme, dochutíme solí a pepřem.

  4. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájené maso, necháme přejít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!