Znojemská roládka - jednoduchá

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 větší plátek hovězího masa (350 g)
2 větší sladkokyselé okurky
1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
1 kostka bujónu
2 lžičky hladké mouky
1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa dobře rozklepeme. Položíme na něj okurky, stočíme do rolády a zpevníme nití.

  2. Na oleji jí ze všech stran opečeme a podlijeme horkou vodou. Přidáme hořčici, bujón a za občasného podlévání vodou a obracení udusíme do měkka.

  3. Roládku vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme.

  4. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.Podáváme s bramborovou kaší, brambory, nebo vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!