Znojemská roládka - jednoduchá
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 větší plátek hovězího masa (350 g)
- 2 větší sladkokyselé okurky
- 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
- 1 kostka bujónu
- 2 lžičky hladké mouky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Postup Znojemská roládka - jednoduchá
Postup přípravy receptu
-
Plát masa dobře rozklepeme. Položíme na něj okurky, stočíme do rolády a zpevníme nití.
Na oleji jí ze všech stran opečeme a podlijeme horkou vodou. Přidáme hořčici, bujón a za občasného podlévání vodou a obracení udusíme do měkka.
Roládku vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme.
Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.Podáváme s bramborovou kaší, brambory, nebo vařenou rýží.