Pečené krůtí stehno s cibulí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1,2 kg krůtí stehno
300 g cibule
1,5 lžičky soli
50 g másla
1 lžička koření na kuře
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané cibule nakrájíme na 4 díly a poté na proužky. Dno pekáčku potřeme rozpuštěným máslem a vysypeme nakrájenou cibulí.

  2. Maso ze všech stran nasolíme a položíme na cibuli kůží nahoru. Povrch potřeme rozpuštěným máslem, 1 lžíci si necháme na dopečení. Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem. Přikryté pečeme asi hodinu při 170°C, dokud maso není měkké.

  3. Ve zbylém másle rozmícháme koření, maso jím potřeme a odkryté při vyšší teplotě (200°C) dopečeme, dokud kůže nezčervená. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!