Vepřové kotlety na roštu (grilu)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 vepřových kotlet
100 ml oleje
mletý pepř
mletá saturejka
špetka majoránky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme na třech místech a jemně naklepeme.

  2. Potřeme je olejem, poprášíme pepřem, solí, saturejkou a majoránkou, vložíme na rošt nad žhavý popel (nebo do rozehřátého grilu) a pečeme po obou stranách dokřupava.

  3. Při pečení potíráme kotlety olejem. Dáváme pozor, aby oheň nebyl příliš prudký, jinak se povrch masa spálí a vnitřek zůstane syrový. Zároveň ale nesmí být příliš slabý, protože maso při delším pečení vysychá. Při správné teplotě získáme chutný a přitažlivě vonící pokrm. Podáváme s brambory pečenými ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!