Vepřové medailonky s tvarohovým dipem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g malých nových brambor
olej dle potřeby
sůl
mletý černý pepř
1 červená paprika
4 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (pažitka, petrželka,..)
250 g tvarohu
3 lžíce mléka
cukr dle potřeby
600 g vepřové panenky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjte a osušte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem, osolte i opepřete a pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200°C dozlatova a doměkka.

  2. Papriku očistěte, nakrájejte ji na malé kostičky a společně s bylinkami ji vmíchejte do tvarohu, trochu zředěného mlékem. Dochuťte solí a pepřem, případně trochou cukru.

  3. Maso očistěte, odblaňte a nakrájejte na plátky. Medailonky osolte, opepřete a z obou stran je opečte na rozehřátém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!