Sezónní zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
120 g krystalového cukru
120 g hrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
Krém:
0,5 l mléka
120 g krystalového cukru
50 g hrubé mouky
4 žloutky
450 g broskve (nebo kompot či jiné ovoce)
4 bílky
120 g cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C.

  3. Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.

  4. Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.

  5. Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.

  6. V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!