Texaska specialita chilli con carne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 lžíce oleje
1 cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce chilli
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce drceného kmínu
500 g mletého hovězího masa
1 kostka bujonu
400 g konzervovaných rajčat
1/2 lžíce majoránky
1 lžíce cukru
2 lžičky rajčatového protlaku
400 g sterilovaných červených fazolí
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do panve dame olej, rozpalime, dame cibuli na kosticky, michame asi 5 min.

  2. Pak pridame cesnek na platky, kosticky papriky, chilli, sl.papriku, kmin.

  3. Michame 5 min,aby se vune propojily. Ted pridame maso, ztlumime ohen, zase michame 5 min, aby se maso rozdelilo do hrudek. Maso ma byt usmazene, ne udusene.

  4. Na rade je omacka. Kostku bujonu rozpustime v 300 ml.horke vody a prilijeme do panve, pridame rajcata, majoranku, cukr, sul, pepr a na zaver raj.protlak a vsechno dukladne promichame.

  5. A ted uz dusime pod poklickou asi 20 min.michame!!!! Chilli musi byt huste a stavnate. Nakonec dame fazole.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!