Valašská kyselica ze Vsetína

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
2-3 klobásky
2 cibule
3 brambory
1 šlehačka
hladká mouka
nové koření
pepř
2 bobkové listy
majoránka
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do vyššího hrnce dám vařit kysané zelí s nadrobno nakrájenou cibulí, osolím, opepřím (můžou být i kuličky pepře), nové koření, bobkový list a ještě nakrájené klobásky a vařím.

  2. Ještě před vařením zelí proliji vodou, aby nebylo tolik kyselé.

  3. Do vedlejšího hrnce dám vařit nakrájené brambory na kostičky (přidám sůl a kmín drcený).

  4. Až je zelí měkčí, přidám brambory (jak se slijí, tak v nich nechám trochu vody z brambor navíc pro lepší chuť).

  5. Nakonec přidám šlehačku s rozmíchanou moukou na zahuštění.

  6. To vliji do hrnce, přisypu majoránku a ještě chvíli vařím, aby se provařila mouka.

  7. Nakonec přidám prolisovaný česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!