Valašská kyselica ze Vsetína
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 2-3 klobásky
- 2 cibule
- 3 brambory
- 1 šlehačka
- hladká mouka
- nové koření
- pepř
- 2 bobkové listy
- majoránka
- 2 stroužky česneku
Postup Valašská kyselica ze Vsetína
Postup přípravy receptu
-
Do vyššího hrnce dám vařit kysané zelí s nadrobno nakrájenou cibulí, osolím, opepřím (můžou být i kuličky pepře), nové koření, bobkový list a ještě nakrájené klobásky a vařím.
Ještě před vařením zelí proliji vodou, aby nebylo tolik kyselé.
Do vedlejšího hrnce dám vařit nakrájené brambory na kostičky (přidám sůl a kmín drcený).
Až je zelí měkčí, přidám brambory (jak se slijí, tak v nich nechám trochu vody z brambor navíc pro lepší chuť).
Nakonec přidám šlehačku s rozmíchanou moukou na zahuštění.
To vliji do hrnce, přisypu majoránku a ještě chvíli vařím, aby se provařila mouka.
Nakonec přidám prolisovaný česnek.