Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu

Recepty, Houby

Suroviny

600 g karé, může být i kýta nebo pěkná krkovička
sůl a pepř
40 g oleje
20 g slaniny
20 g citronové šťávy
20 g krystalového cukru
1,5 dl červeného vína
400 g čerstvých (i mražených) hub
20 g rajčatového protlaku
20 g hladké mouky
voda nebo vývar
3-4 kuličky nového koření
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme opéci na rozpálený olej, do kterého jsme nejprve přidali na kostičky nakrájený špek.

  2. Opečeme dozlatova. Potom přidáme rajčatový protlak, citrón a čerstvé houby, pokrájené na plátky. Podlijeme červeným vínem a trochou vody, přidáme nové koření a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme kouskem čerstvého másla.

  3. Příloha podle chuti, já jsem podávala s rýží, hodí se i těstoviny nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!