Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g listového těsta
400 g čerstvého listového baby špenátu
100 g tvrdého (starého nebo velmi starého) kozího sýra
4 lžíce tekuté sladké smetany (nejmíň 30%)
4 stroužky česneku
mletá mořská sůl
mletý černý pepř
1 rozšlehané vajíčko na potření povrchu těsta
hladká mouka na vál
hrubá mořská sůl
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny.

  2. Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným česnekem. Povrch pokropíme smetanou a poté poklademe slabými plátky tvrdého, zralého kozího sýra. Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, řídce posypeme hrubou mořskou solí a hustě sezamovými senínky a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Pečeme při 230°C asi 12 minut (respektujeme zkušenost z troubou, kterou používáme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!