Špagety s omáčkou z rajčat a tresky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

375 g tresky (filety)
500 g špaget
250 g rajčat
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 cibule
čerstvý anýz (lístky)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  2. Rajčata křížem nařízneme a na chvilku dáme do vařící vody. Potom je scedíme, stáhneme slupku a nakrájíme na nudličky.

  3. Filet z tresky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  4. Na rozpáleném oleji v pánvi krátce osmahneme cibuli a česnek.

  5. Přidáme rajčata z plechovky /lehce pokrájená/ a rajský protlak. Promícháme, přidáme sůl a pepř.

  6. Omáčku povaříme asi tak 5 minut, potom přidáme tresku a spařená rajčata. Na mírném ohni povaříme do měkka.

  7. Špagety uvaříme podle návodu, necháme je dobře okapat a podáváme je s omáčkou.

  8. Zdobíme omytými anýzovými lístky natrhanými na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!