Špagety s omáčkou z rajčat a tresky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 375 g tresky (filety)
- 500 g špaget
- 250 g rajčat
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- čerstvý anýz (lístky)
- pepř
- sůl
Postup Špagety s omáčkou z rajčat a tresky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Rajčata křížem nařízneme a na chvilku dáme do vařící vody. Potom je scedíme, stáhneme slupku a nakrájíme na nudličky.
Filet z tresky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji v pánvi krátce osmahneme cibuli a česnek.
Přidáme rajčata z plechovky /lehce pokrájená/ a rajský protlak. Promícháme, přidáme sůl a pepř.
Omáčku povaříme asi tak 5 minut, potom přidáme tresku a spařená rajčata. Na mírném ohni povaříme do měkka.
Špagety uvaříme podle návodu, necháme je dobře okapat a podáváme je s omáčkou.
Zdobíme omytými anýzovými lístky natrhanými na kousky.