Krkovička s jablečnou omáčkou se šalvějí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
100 ml bílého vína
4 letní jablíčka
4 lístky šalvěje
citronová šťáva
cukr - podle chuti
sůl
bílý pepř
1 lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích (aby se při opékání nezkroutily).

  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.

  3. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody.

  4. Jablíčka oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrůlku a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme šalvějové listy, osladíme podle chuti, podlijeme lžící vody a jablka na mírném ohni rozdusíme. Z omáčky odstraníme šalvějové listy a přelijeme jí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!