Buchta Kmen

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na buchtu:
8 vajec
30 dkg cukru písek
30 dkg polohrubé mouky
8 lžic vlažné vody
kakao
potravinová barviva dle vlastního výběru
Na krém:
25 dkg cukru moučka
1,5 másla
4 lžíce rumu
uvařenou a vystydlou kaši z 1 vanilkového pudinku a 4 dcl vody
Na polevu:
3 x ledové kaštany
lžička sádla nebo 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Buchta: Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a šleháme do zhoustnutí, pak přidáme vlažnou vodu a opět chvíli šleháme. Na konec přidáme všechnu mouku. Těsto si rozlijeme do misek na tolik dílů, kolik barev budeme chtít, zamícháme různá barviva.

  2. Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme postupně různě obarvená těsta. Budou se mírně prolínat, což vůbec nevadí.

  3. Plech dáme do trouby a pečeme cca 12 minut, jako piškot. Upečené vyndáme a necháme úplně vystydnout, potom nakrájíme na malé kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a dáme do velké mísy.

  4. Krém: Vše vyšleháme mixerem, krém není moc tuhý (nebojte se, tak to má být). Vyšlehaný krém dáme do mísy na nakrájený piškot a rukama něžně promícháme. Pak jsem těsto dal zpět do plechu, mírně umačkal rukou a stěrkou.

  5. Poleva: Rozpustíme ve vodní lázni a natřeme navrch. Posypeme kokosem, nebo dle vlastní inspirace a dáme do lednice chladit, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!