Tuňák grilovaný po francouzsku

Recepty, Grilování

Suroviny

4 steaky z tuňáka (cca po 200g)
Francouzská marináda:
100 g másla
75 ml bílého suchého vína
2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu.

  2. Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami.

  3. Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím lépe.

  4. Před přípravou jen necháme okapat - neosušujeme a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Steak by neměl být úplně propečený - pak je suchý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!