Marinovaný žraločí steak

Recepty, Ryby

Suroviny

350 g žralocích steaků
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce chilli omáčky
1 lžíce rybí omáčky (ústřicové)
1 lžička sušené citronové kůry
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžíce oleje na grilovací pánev - ne olivový

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme všechny suroviny.

  2. Maso necháme rozmrazit, důkladně omyjeme a osušíme a dáme marinovat na 0,5-1 hod. do lednice. Poté na steakové pánvi zprudka opékáme cca 4 min. po každé straně, možno též grilovat. Podáváme s listovým salátem a opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!