Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 cibule
2 jablka
lák ze zelí
2 lžíce citrónové šťávy
lžíce cukru
sůl
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí vymačkáme, ale zelnou šťávu zachytíme. Zelí nadrobno pokrájíme, aby se salát dobře jedl. Dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibulku a jablka nastrouhaná na struhadle s velkými oky.

  2. Přidáme citr. šťávu, cukr, špetku soli a olej (dala jsem slunečnicový, ale každý si dá druh oleje podle svého). Vše důkladně promícháme a můžeme podávat, ale lépe je dát do ledničky vychladit a rozležet.

  3. Množství cukru a citr. šťávy je jen orientační, každý si ho přizpůsobí podle chuti a podle kyselosti zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!