Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutků
125 g cukru moučka
125 g rozpuštěného másla
100 g mletého máku
100 g polohrubé mouky
5 bílků
špetka soli
půl litru mléka pokojové teploty

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme i do stran pečícím papírem a lehce vymažeme studeným máslem. V misce smícháme mák s moukou. Předehřejeme troubu na 170 ° C spodek/vršek a rošt dáme doprostřed.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme ve větší šlehací míse do husté bílé pěny. Postupně přiléváme po lžících vychladlé máslo a stále šleháme alespoň 5 minut. V jiné misce ušleháme bílky se solí do hustého sněhu.

  3. Do žloutkové hmoty vsypeme mák s moukou, zalijeme mlékem a dobře promícháme. Do této hodně tekuté směsi ještě po částech metličkou zlehka zapracujeme sníh. Vlijeme do připraveného pekáčku a dáme do trouby na 55-60 minut (zkusíme špejlí). Necháme úplně vychladnout (odoláme pokušení rozkrojit)- nakrájíme na řezy a divíme se jak tohle mohlo vzniknout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!