Rychlé makové bobánky

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g nemletého máku
70 g třtinového cukru
1 PL vanilkového cukru (domácí)
1 KL sypkého vanilkového pudingu
2 PL jogurtu nebo zakysané smetany
1 PL rumu
1 žloutek
špetka soli
pikantní džem, zde rybízový

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.

  2. Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně lze zpracovat hned. Z těsta uděláme kuličky, rovnáme je na suchý plech vyložený papírem na pečení a oblým koncem vařečky do nich uděláme důlek. Důlek je třeba udělat co nejhlubší, aby se do něj po upečení vešlo dost džemu, Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění.

  3. Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!