Špaldové rohlíky s kefírem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 ml vody
4 lžíce kefíru (asi 50 g)
50 g oleje
lžička cukru
200 g špaldové hladké mouky
250 g hladké mouky
1,5 rovné lžičky soli
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme, je-li třeba, lehce přitom podsypneme hladkou moukou a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého kousku těsta uděláme bulku, kterou necháme před válením a motáním asi 10 min odpočívat.

  3. Pak vyválíme a umotáme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě prudce upečeme (200°C/asi 15-18 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!