Jablkový makovec bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g mletého máku
130 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
1 lžička skořice
2 nastrouhaná jablka
400 ml vody
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme.

  2. Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C, dokud se nelepí na špejli (25-30 minut).

  4. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se makovec odspodu nezapařil a nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!