Žampiony plněné kuřecími játry

Recepty, Houby

Suroviny

žampiony
špek
cibule
1/2 kg kuřecích jater
5 stroužků česneku
menší mrkev
kousek celeru
sojová omáčka
chilli omáčka
koření na čínu
tymián
sýr Niva nebo tavený sýr
Trojobal:
vejce
mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, vydlabeme středy, které můžeme použit do jater.

  2. Rozpustíme špek, přidáme cibulí, pak nastrouhanou na jemno mrkev a celer, chvíli orestujeme a přidáme na drobno nakrájená játra, utřený česnek, sojovou omáčku asi lžíci, kávovou lžičku sladké chilli omáčky, kávovou lžičku koření na čínu, trochu tymiánu a vše spojíme jedním taveným sýrem a můžeme přidat i Nivu.

  3. Mícháme do rozpuštění sýra a hned plníme hlavičky žampionů. Pak obalíme ve vejcích, do kterých zašleháme mouku s trochou mléka (ušetříme obalování v mouce), pak ve strouhánce.

  4. Naskládáme do pekáčku s troškou oleje a pečeme v troubě, musíme otočit pro oboustranné smažení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!