Boloňské špagety à la Silvia

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g (hovězího, vepřového nebo jehněčího) mletého masa
1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) mrkve
1 ks (nakrájeného nebo nastrouhaného) řapíkatého celeru
1 ks (nakrájené nebo nastrouhané) cibule
3 stroužky česneku
olej olivový
1 bal. rajčat
2 ČL rajčatového protlaku
1 ČL (mix) sušených bylinek
(na ozdobu) bazalka
bujón hovězí
1 bobkový list
sůl
pepř
parmazán (nebo čedar)
500 g špaget
2 - 3 sklenice červeného vína (nebo 2-3 ČL worcesterové omáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Prichystáme všetky suroviny.

  2. Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok. Na tej istej panvici opražíme mäso.

  3. Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny. Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!