Jednoduché boloňské lasagne bez bešamelu

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček lasagní
2 cibule
400 g mletého masa
500 g rajčatového protlaku
kečup
500 ml smetany ke šlehání
200 g eidamu strouhaného
italské koření
česnek (záleží, kdo má co rád, já česnek moc nemusím, proto dávám sypaný)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, necháme podusit, osolíme, opepříme.

  2. Poté přidáme rajský protlak, kečup (já dávám čtvrtku kečupu), necháme vařit, přidáme česnek a italské koření.

  3. Na plech budeme vrstvit lasagne, omáčku, smetanu a takhle pořad dokola, poté dáme péct - já dávám na 180 stupňů po dobu 1 hodiny. Asi 10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!