Cibuláček s uzeným

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g uzeného bůčku
2 ks větších pórků
4-6 ks cibule
2 lžíce másla
1 dl bílé víno
sklenka sterilovaného zelí
sůl
Podle chuti:
pepř
mletá pálivá paprika
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka a na másle v kastrolku osmahneme.

  2. Pekáček vymažeme a orestovanou směs do pekáčku vložíme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a zamícháme. Přidáme sterilované zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky nebo nudličkami syrového uzeného bůčku.

  3. Ve vyhřáté troubě cibuláček pečeme při 180°C asi 75 minut. Během pečení poléváme výpekem. Ke konci můžeme posypat třeba nivou. Cibuláček podáváme s chlebem nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!