Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory dle počtu strávníků
olivový olej
česnek (část prolisovaná a část nakrájená na plátky)
grilovací koření
sladká paprika (uzená)
mletý zázvor
chilli koření
mletý kmín
sůl
cibule nakrájená na větší kousky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme (nové pouze důkladně omyjeme kartáčkem) a nakrájíme na klínky (kolečka, hranolky, dle libosti). Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly potopené a 7 minut je povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme krátce vypářit.

  2. Mezitím smícháme olej s prolisovaným česnekem a kořením. Solíme opatrně, směsi koření obvykle již sůl obsahují. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je připravenou marinádou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Po 15-ti minutách přidáme plátky česneku a cibule, promícháme a dopečeme do křupava, přibližně dalších 15 minut.

  3. Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako chutnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!