Zeleninový koláč s klobáskami a vejci

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1/2 chlazeného celozrnného listového těsta (koupila jsem v Bille, je super)
350 g mražená zelenina směs (mrkev, hrášek, kukuřice)
1 zakysaná smetana (150 ml)
2 vejce
10 nožiček tenké bavorské klobásky
tymián
rozmarýn
česnek
sůl
pepř
4 vejce (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.

  2. Mezitím podusíte nebo na páře uvaříte zeleninu (přiznávám bez mučení že ji postupně doměkka projedu v mikrovlnce).

  3. Lehce zchladlou vmícháte do mísy, kde jste prošlehali zakysanku a dvě vajíčka se solí a česnekem.

  4. Do směsi přidáte bylinky a vylijete do formy.

  5. Povrch vyplníte klobáskami, do mezer můžete (ale nemusíte) vyklepnete syrová vajíčka.

  6. Troubu ztlumíte na 170 st. a upečete - trvá to cca 15 minut. Je dobré i studené, poslouží jako hezky barevný předkrm - u nás jako hlavní jídlo:D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!