Vepřové nudličky pečené v marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa
8 stroužků česneku
5 lžic kečupu
1 velká cibule
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
lžička mleté papriky
50 g másla
100-200 ml vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme marinádu: Do misky si vymačkáme česnek, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, dál sojovou omáčku, kečup, hořčici, papriku, sůl a pepř, všechno promícháme, pak si rozehřejeme máslo, které nalijeme do připravené marinády, promícháme znova a do ní přimícháme vepřové maso, které si nakrájíme na nudličky.

  2. Nejméně 2 hodiny necháme marinovat, ale lepší je marinovat přes noc v lednici.

  3. Po marinování si všechno přendáme do pekáčku, přilijeme vodu a dáme péct do vyhřáté trouby přikryté! Během pečení můžeme vodu doplňovat, pokud se nám vypaří. Pekáček necháme přikrytý po celou dobu pečení!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!