Hruškový dortík s čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
225 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1/2 kávové lžičky mleté skořice
1 vejce
125 g másla
Na náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového pudinku
1 kávová lžička strouhané citronové kůry
4 vrchovaté lžíce cukru
3 vejce
400 g loupaných hrušek
Na polevu:
1 balíček polevy tmavé Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: mouku s cukrem prosejeme na vál, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme v hladké těsto. Ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazané dno dortové formy. Ze zbylého těsta vyválíme váleček, který položíme na těsto po obvodu formy a vytvoříme asi 3-4 cm vysoký okraj.

  2. Suroviny na náplň dáme do mísy a vymícháme nebo vyšleháme ručním šlehačem. Stejnoměrně nalijeme na těsto, poklademe na čtvrtky nakrájenými hruškami a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 65 minut.

  3. Po upečení necháme zcela vychladnou. Polevu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, nalijeme na dort, opatrně rozetřeme a necháme na chladném místě asi 3 hodinky stuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!