Zeleninový krém s trhaným lososem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 stroužek česneku
4 brambory
1 cuketa
1 lžíce nasekané petržele
kuřecí vývar
1 lžíce másla
sůl a pepř
Na ozdobu:
1 filet z lososa
sůl a citronový pepř
1 lžíce másla
opečené kostičky chlebu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle společně s nasekaným česnekem. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Cuketu také pokrájíme na kostičky, ale slupku necháme. Brambory i cuketu přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme.

  2. Zalijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem a pozvolna vaříme do změknutí brambor. Na poslední 3 minuty přidáme nasekanou petrželku a polévku rozmixujeme na jemný krém.

  3. Lososa okořeníme solí, citronovým pepřem a na másle z obou stran opečeme. Krém jsem podávala ozdobený opečeným chlebem, natrhaným lososem a zakápla jsem ho domácím pestem z medvědího česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!