Jemný zeleninový krém s rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce másla
1 pórek
1 mrkev
2 brambory
2 bobkové listy
hovězí vývar
4 rajčata
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř
větvička tymiánu
hrst bazalky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu, cukr a zprudka zarestujeme. Podlijeme vývarem.

  2. Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme slupky. Pokrájíme je a společně s bazalkou dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podávala jsem s křupavými krutony, bazalkou rozšlehanou s mlékem, na závěr posypala kozím sýrem a zakápla olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!