Okurky plněné česnekovým krémem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

sůl 0.25 g
česnek 4 stroužku
majonéza 3 lžíce
pepř černý mletý
zakysaná smetana 3 lžíce
šunka 50 g
středně velké salátové okurky
nastrouhaný sýr 200 g
pažitka na ozdobení
opečené pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme, oloupeme tak, aby byly proužkované, a nakrájíme i se slupkou na válečky 3 až 4 cm dlouhé a lžičkou vydlabeme střed.

  2. V misce rozmícháme sýr, šunku (nakrájenou na nudličky), majonézu, smetanu a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Směsí naplníme vydlabané okurky, ozdobíme je pažitkou a podáváme s opečeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!