Zapékané brambory (Alu Gauranga)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

10 brambor
450 g panýru
1/2 čl asafoetidy
3 pl mletého koriandru
3 pl čerstvých koriandrových listů
nadrobno nakrájených
725 ml kyselé smetany smíchané s 1 čl kurkumy
50 g másla
2 pl sušeného mléka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky a dno vymaštěného kastrolu nebo pekáče pokryjte jednou třetinou bramborových plátků.

  2. Tuto vrstvu posypte jednou třetinou asafoetidy, čerstvého koriandru, mletého koriandru a solí a pepřem.

  3. Pokryjte třetinou nakrájeného domácího sýra a třetinou smetany.

  4. Posázejte jednou třetinou másla.

  5. Toto opakujte ještě dvakrát.

  6. Nakonec povrch posypte slabou vrstvou sušeného mléka.

  7. Kastrol přikryjte aluminiovou fólií, kterou okolo okrajů řádně utěsněte a pečte přibližně 45 minut při teplotě 200 C. Deset minut před koncem pečení obal odstraňte, aby povrch mohl zhnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!