Bábovka rychlovka & rumovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
150 ml oleje
150 ml vlažné vody
5 velkých lžic rumu
2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka + 1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Smíchat ingredience postupně, jak jsou uvedeny za sebou (od mouky po rum), stačí metličkou nebo vařečkou, žádný šlehač.

  2. Větší část nalít do (vymazané a vysypané) formy, zbylou část smíchat s kakaem, mlékem a cukrem, posléze dolít na světlou hmotu. Netřeba promíchávat, mramorování se udělá samo. Hmota je poměrně dost tekutá, má to tak být.

  3. Péct na 170°C asi hodinu (test špejlí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!