Zapékané pečivo se sýrovo-paprikovou směsí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
starší rohlíky, housky, veka
tvrdý sýr (Gouda, Eidam)
červená paprika
mletá paprika - sladká nebo pálivá, dle chuti
1-2 rozšlehaná vejce
uzenina dle chuti (salámy, slanina, klobása)

Postup přípravy receptu

  1. Uvedu orientační množství, pro cca 3 osoby: zhruba na 200 g strouhaného sýru smícháme s jednou očištěnou nastrouhanou paprikou, mletou paprikou dle chuti + cca 100 gramů nastrouhané uzeniny, přidáme 1-2 vejce a zamícháme. Nesolíme, sýr i uzenina jsou slané dost, můžeme opepřit nebo přidat bylinky dle chuti. Pokud chceme pokrm bezmasý, uzeninu vynecháme.

  2. Starší rohlíky, housky... prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Pak pečivo naskládáme na plech, těsně vedle sebe, aby se nekolébalo a náplň při pečení nestékala. Plech s pečivem vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme do změknutí náplně - vše ze směsi se spojí dohromady.

  3. Podáváme ihned po vytažení z trouby, se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!