Oříškový dort s růžičkami

Recepty, Dorty

Suroviny

(těsto dole v příloze
čokoládová poleva také v příloze)
Pařížská šlehačka:
1 smetana ke šlehání
1 čokoládová tyčinka Ledové Kaštany
Oříškový krém:
250 ml mléka
2 lžíce cukru krystal
1 vanilkový puding
1 máslo
mleté vlašské ořechy - podle chuti
potahová hmota K2
červené potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do lednice a až druhý den vyšleháme.

  2. Druhý den si korpus na dvakrát prořízneme a pomažeme ušlehanou pařížskou šlehačkou, kterou jsem chladili v lednici. Přiložíme pláty na sebe a připravíme si krém.

  3. Krém: Tak dvě - tři hodiny před zdobením dortu si připravíme krém.

  4. Část mléka si zahřejeme s cukrem. Zbytek mléka si zamícháme s vanilkovým pudinkem a do vroucího mléka vlijeme.

  5. Vaříme a mícháme do hustoty krému.

  6. Špachtlí si krém přendáme do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nalíváme studenou vodu, tak aby byl krém ponořený. Zabráníme tak škraloupu. Necháme vystydnout v pokojové teplotě spolu s jedním máslem.

  7. Vodu z nádoby vylijeme, do krému přidáme lžičku cukru a šleháme do kaše.

  8. Pak postupně přidáme změklé máslo a stále šleháme.

  9. Když je krém krásně mazlavý, pomalu přidáváme mleté ořechy. Vše vyšleháme. Podle chuti přidáváme.

  10. Krémem pomažeme boky a vršek dortu. Strany jsem nechtěla mít hladké, dala jsem krému víc. Cukrářským sáčkem zdobíme vršek dortu. Pak je to na naší fantazii.

  11. Do silikonové formy - růžičky, vtlačíme obarvenou hmotu K2


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!