Bezlepkové ořechové dezertky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g mouky Jizerky
100 g mouky Unimix
200 g tuku
120 g vlašských ořechů
80 g moučkového cukru
Náplň:
balíček bezlepkových piškotů
rum
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kakao
Poleva:
2 žloutky
70 g moučkového cukru = utřeme

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme, necháme vychladnout, vyválíme, vykrajíme, upečeme při 170°C cca 8-9 minut, třeba hlídat.

  2. Balíček piškotů rozdrtíme nebo pomeleme, navlhčíme rumem.

  3. Vyšleháme máslo s oběma cukry, přidáme kakao a vmícháme navlhčené piškoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!