Zapékané brambory se zeleninou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3-4 větší brambory
hrst mražené zeleniny (mix např. brokolice, mrkev, hrášek, fazolky)
1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
1 lžička koření Italské bylinky
1/2 lžičky koriandru
1 lžička soli
200 ml mléka (bez laktózy)
4 bílky
strouhaný ementál
olej na vytření zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.

  2. Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně rozmístíme mraženou zeleninu, bylinky a posypeme trochou nastrouhaného sýra. Přidáme další vrstvu brambor.

  3. V misce rozšleháme bílky, mléko, sůl, koriandr a směsí přelijeme brambory v zapékací míse. Na závěr ještě posypeme sýrem a dáme péct přikryté alobalem do předehřáté trouby na 180°C, cca na 40-45 minut, sundáme alobal a necháme brambory dopéct do zlatova..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!