Zapečené čokoládové palačinky s jemnou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Palačinky:
80 g hladké mouky
1 PL kakaa
1 PL cukru
2 vejce
175 ml mléka
2 PL rumu
2 PL rozpuštěného másla
Krém:
180 ml zakysané smetany
200 g hořké čokolády
3 vejce
4 PL cukru
Na ozdobu:
šlehačka
ovoce
rozinky v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, rum a rozmícháme v hladké těsto. Přidáme máslo, promícháme, přikryjeme fólií a necháme 30 minut odpočinout.

  2. Upečeme palačinky (asi 6ks)a dáme je stranou.

  3. Do kastrůlku dáme zakysanou snetanu a nasekanou čokoládu. Za stálého míchání rozpustíme.Necháme mírně vychladnout.

  4. Do mísy dáme 3 žloutky a 2 PL cukru. Utřeme do pěny.

  5. Ze 3 bílků a 2 PL cukru ušleháme tuhý sníh.

  6. Sníh smícháme s prochladlým čokoládovým krémem.

  7. Krém rozdělíme na 6 dílů a rozetřeme na palačinky. Palačinky složíme na čtvrtiny a dáme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C asi na 20 minut. Servírujeme teplé. Dozdobíme šlehačkou, ovocem a rozinkami v rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!