Sekaná - původně dietní

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
3 rohlíky
2 dcl mléka
1 cibule
1 palička česneku
2 vejce
50 g uzeného špeku
voda
sůl
pepř
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a prolijeme teplým mlékem.

  2. Polotovar mletého masa dáme do mixeru a namělníme s lžící až dvěma horké vody. Takto předupravené maso vyklopíme do mísy.

  3. Ve stejném mixéru rozšleháme nasáklé pečivo se dvěma vejci a rovněž vyklopíme do mísy k masu.

  4. Přidáme lžíci hladké mouky, nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a okmínujeme. Vše řádně prohněteme.

  5. Nakonec vmícháme kostičky popuštěného uzeného špeku nebo slaniny.

  6. Takto připravenou směs (téměř kaši) vylijeme“ do vymazané a strouhankou vysypané teflonové formy.

  7. Pečeme při 160 st.C asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!