Vepřová krkovice na žampiónech

Recepty, Minutky

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 konzerva sterilizovaných žampiónů (celé)
1 malá konzerva sterilované kukuřice
1 velká cibule
1/2 kostky bujónu nebo vývaru
olej na smažení
sůl
pepř
provensálské koření
instantní jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky nakrájenou krkovičku naklepeme, lehce rozkrojíme na okrajích, osolíme a opepříme.

  2. V hlubší pánvi orestujeme na oleji na drobno nakrájenou cibuli, do které až ze sklovatí přidáme plátky krkovičky.

  3. Necháme lehce smažit z obou stran, okořeníme provensálským kořením a poté podlijeme asi 0,5 l vroucí vodou s vývarem.

  4. Necháme dusit asi 20 minut.

  5. Až maso změkne, přidáme půlky žampiónů spolu s kukuřicí(lze i bes kukuřice) dle vaší chuti, které necháme chvilku provařit.

  6. Nakonec vyjmeme maso z pánve a zahustíme.

  7. Jako příloha jsou vhodné hranolky či americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!