Zapečené jáhly

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 g jáhel
100 g mangoldu
200 ml nízkotučného mléka
2 vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.

  2. Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám, tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Důkladně promícháme.

  3. Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti formiček.

  4. Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!