Šafránová treska na víně s krevetkami

Recepty, Ryby

Suroviny

4x225 g filety tresky (nejlépe chlazené)
1 velká špetka kvalitního šafránu
2 hrsti koktejlových krevet
100 g másla
1 svazek jarní cibulky
čerstvá petrželka
2 sklenice bílého vína
hrubá mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme.

  2. Potom ji opatrně přendáme do pekáčku nebo zapékací nádoby. Zbytek másla rozdělíme na čtyři kousky a dáme na každou porci.

  3. Povrch posypeme krevetkami a pomalu zalijeme šafránovým vínem. To celé posypeme mořskou solí a sekanou jarní cibulkou.

  4. Dáme do rozpálené trouby na 12-15 minut. Na závěr vše posypeme čerstvou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!