Vylepšená celerová polévka s knedlíčkama

Recepty, Polévky

Suroviny

1 střední celer
1 větší mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
1 lžíce Vegety
kousek másla (nebo oleje)
sůl
libeček
kus Nivy
Knedlíčky:
2 vajíčka
kousek másla
krupička
sůl
štipec jedlé sody
petrželka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme na větší slzičky, cibulku na menší kousky a dáme jí osmahnout na kousek másla a přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou taky osmahneme. Přidáme zeleninový vývar, vegetu a potom dosolíme bude-li třeba.

  2. Na knedlíčky si rozšleháme vajíčka, která trochu prosolíme, přidáme petrželku + libeček nadrobno krájené, přidáme sodu, rozpuštěné máslo, promícháme a pak nasypeme krupičku kolik jí bude třeba.

  3. Knedlíčky nesmí být tvrdé ani řídké, to by se rozvařily, musí být tak akorát a zavaříme v polévce tak 15-20 minut. Polévku dozdobíme něčím zeleným a na talíři na horkou polévku nastrouháme nivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!