Vylepšená vaječná omeleta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Směs na omeletu:
2 vejce
1 špetka koření Bylinkové máslo
1 malá špetka kořenícího přípravku WOK
1 špetinka čerstvě mletého pepře
1 lžíce nasekané pažitky nebo natě z lahůdkové cibulky
Ostatní:
1-2 lžíce olivového oleje
hrst cherry rajčátek
hořčici na hamburgery podle chuti
dobrý kečup podle chuti
chléb
event. máslo, Bonjour, pomazánkové máslo atd.

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky. Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku. Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem. Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem.

  2. Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka. Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť.

  3. Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!